اثر حفاظتی عصاره میوه هندوانه ابوجهل در مقابل اثرات سمیت عصبی گلوکز در رده سلولهای PC-12
مقدمه: نوروپاتی دیابتی از پیامدهای هیپرگلیسمی مزمن است که با گذشت زمان منجر به آسیب عصبی میشود. میوه هندوانه ابوجهل Citrullus colocynthis (L.) از دیرباز در طب سنتی ایران برای درمان دیابت استفاده میشده است. هدف: در این مطالعه، ما اثرات محافظتی C. colocynthis را در برابر سمیت عصبی ناشی از گلوکز بالا در سلولهای 12-PC به عنوان یک مدل آزمایشگاهی مناسب برای عملکردهای عصبی مورد بررسی قرار دادیم. روش بررسی: میوه خشک بدون دانه با متانول عصارهگیری و سپس با تقطیر در خلاء خشک شد. سپس عصاره بدست آمده به فراکسیونهای هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی، بوتانول نرمال و باقیمانده آبی تقسیم شد. از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای آنالیز کیفی کولوسینتین موجود در پالپ میوه هندوانه ابوجهل استفاده شد. زنده ماندن سلول 12-PC توسط عصاره تام و فراکسیونهای آن با استفاده از دوز و زمان در محیط قند بالا در سلولهای 12-PC به عنوان یک مدل مناسب برای مطالعه عملکردهای عصبی از طریق سنجش MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: زنده ماندن سلول 12-PC در چاهکهای حاوی گلوکز باال در مقایسه با سلولهای طبیعی تحت درمان با گلوکز به میزان قابل توجهی کاهش یافت. اما درمان با عصاره هندوانه ابوجهل بطور قابل توجهی باعث افزایش ماندگاری سلولها در شرایط سمی بالای گلوکز بسته به دوز و زمان شد. عصاره متانولی هندوانه ابوجهل این اثر محافظتی را در برابر سمیت سلولی ناشی از گلوکز بالا در سلولهای 12-PC بهتر نشان داد. نتیجهگیری: هندوانه ابوجهل دارای خواص محافظتی عصبی در برابر شرایط بالای گلوکز در شرایط آزمایشگاهی میباشد.
شما می توانید این مقاله را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید. |